5 leuke tips voor raamdecoratie

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van het huis. Ze zijn eigenlijk het gezicht van een woning en zorgen voor een bepaald karakter.

Raam decoreren

Het is daarom leuk om het raamkozijn te decoreren. In dit artikel bespreken we 5 leuke raamdecoratie tips voor op het raam, de vensterbank en voor de raamkozijnen zelf.

cosycasa0

1. Creëer een loungeplekje

Wanneer je een wat groter raam hebt in huis met daarbij een brede vensterbank dan is het super leuk om hier een ‘cosy’ zitje van te maken. Met wat lekkere kussens en misschien een plaid creëer je zo eenvoudig een heerlijke loungeplek. De kans is groot dat je ook nog eens precies boven een radiator zit waardoor je er in de winter extra lekker kunt vertoeven.

2. Geef je kozijnen een kleurtje

Schilder de kozijnen in een mooie kleur en creëer zo een unieke sfeer. Ga voor bijvoorbeeld een frisse tint, stijlvol grijs of pak uit met bijvoorbeeld een lichte blauwe of rode tint.

3. Haal het seizoen in huis

Het raamkozijn is bij uitstek geschikt om het seizoen te laten terugkomen. Plaats er bijvoorbeeld een mooie decoratieve tak en versier die in de stijl van het seizoen. Met Kerst is een leuk kerststukje natuurlijk op z’n plaats, of hang er een aantal mooie kerstballen neer. Op deze manier wordt er het hele jaar door gevarieerd, dat zorgt voor telkens weer nieuwe prikkels.

4. Stickers op het raam

Het klinkt kinderlijk, maar raamstickers zijn er tegenwoordig ook anders dan gekleurde figuurtjes en poppetjes. Er zijn vele mooie en subtiele raam- en wandstcikers verkrijgbaar. En ben je ze na een tijdje zat? Dan haal je ze er gewoon weer makkelijk vanaf.

5. Moestuintje op de vensterbank

Helemaal in de huidige DIY (Do It Yourself) trend, het kweken van je eigen mini groentes en kruiden. Met een mini moestuintje op de vensterbank haal je én groen in huis én heb je na een tijd ook nog eens zelf gekweekte ingrediënten voor in de keuken!